A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

"A 2006-os évjárat volt hasonló!"

Mint azt Frittmann János a Pannon Borboltnak elmondta, a 2017-es évjáratban kiváló minőségű borok születtek náluk, talán a 2006-os évjárat volt hasonló, mikor minden kategóriában kimagasló tételek készültek.

"Az augusztusi eső az utolsó pillanatban, de még időben érkezett, így nem égtek el a gyümölcsös aromák" - magyarázta a borász. "Akik a nyári melegekben nagyobb lomb alatt tartották a szőlőket és nem levelezték le túlzottan a területeket, ott nem lehetnek problémák. Hiszen így megfelelő zamatanyag és savtartalom maradt a fürtökben."

Mint Frittmann elárulta, ez jól megmutatkozik a már palackban lévő 2017-es reduktív tételeiknél, melyek illatban és zamatanyagban is kiemelkedők.

"A hosszú ősz lehetőséget ad arra, hogy idén kiváló fahordós érlelésű fehérborok és érett tanninokkal rendelkező, kiváló zamatú vörösborok készüljenek. Így nagy várakozásokkal tekintünk a 2017-es évjáratú borok iránt. Reméljük, hogy sok örömet fognak szerezni a fogyasztóknak és persze nekünk is!" - zárta gondolatait Frittmann János.

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin cikkek frittmann