A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

A Pannon Borbolt bemutatja: Bocor Pince

A Pannon Borbolt bemutatja: Bocor Pince

Hagyományos, jóízű falusi vendéglátásra, a borvidék legismertebb fajtáira épített borászattal a fiatal villányi pincészet. A borvidék központjában egy tradicionális pincében működő borozóval és étteremmel, Kisharsányban pedig szállással várják vendégeiket. A borok elkészítésében Günzer Zoltán működik közre, a pincészet szép évjáratokkal szokott piacra lépni. 

A Bocor Pince a feltörekvő pincészetek közé tartozik, néhány éve, 2013 végén nyitottak a a nagyközönségc felé a borvidék szívében, a névadó Bocor dűlőben telepített bő négyhektáros saját szőlőtermő területükre építve.

A borszortiment nem befogadhatatlan: alap fehér házasítás, chardonnay, rozé, portugieser és cabernet-ek fogadják a kóstolókat. A felújított pincéjük Villány fő utcáján található, egy a híres és jellegzetes présházak közül, így a vendéglátás mellett a látványpince hangulat is adott (a borkészítés természetesen máshol zajlik.)

 

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés,

A Bocor Pince egy másik jellegzetes épülete kisharsányi vendégházuk. A családbarát szálló épülete festői környezetben található. Nem messze tőle, a szőlőhegy tetején található kúriához egy monda is tartozik, mely szerint a kőműves beleszeretett a polgármester lányába. A polgármester hallani sem akart a fiúról, mert mihasznának tartotta. A fiú  a szerelme jelképeként a szőlőhegy tetején épített egy kúriát leendő arájának, hátha a polgármester az épületet látván a fiúnak adja a leányt. A polgármester szíve megenyhült a hatalmas templomszerű kúria láttán, és végül a fiúnak adta a leányt

A boraik fő ismertetője a gyümölcsösség és a frissesség, az elkövetkező években jönnek ki az érleltebb tételek is. A borokért jelenleg Günzer Zoltán felel, szakértelme biztosítéka a magas minőségnek is. 

 

CsBarbara (@barbara.csiszar) által megosztott bejegyzés,

Nekünk a jelenlegi szortimentből az egyik legkedvesebb a portugieser. Fajtajelleges, színben, illatban és ízben is hozza a jó portugiesertől elvárt tulajdonságokat: már-már lilás szín, erőteljesen fűszeres, meggyes illat, könnyed korty. Jóívású, és kis csoki is visszaköszön belőle. 

Tartalomhoz tartozó címkék: borvidék villány borászat