A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

A Pannon Borbolt bemutatja: Kvassay Pincészet

Új pincészet mutatkozik be a Pannon Borboltban! A Kvassay Pincészet az egyik kedvenc borászatunk Villányban, hiszen sok éve jelentkeznek évről-évre üde, friss boraikkal a piacon, de nem kell félteni őket a komolyabb vörösek pályáján sem. Kvassay Levente a családi hagyományokra alapozva építette fel borászatát, miközben több régi villányi pincészetnél is dolgozott.

Kvassay István többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalatszerzés után 2002-ben alapította meg saját családi pincészetét. Tapasztalatait igyekezett egy borászati műhely méreteihez és igényességéhez igazítani. 2007-ben fia, Kvassay Levente vette át a pincészetet. Innentől kezdve a borkészítés filozófiája: ötvözni az ősi öntörvényű szabályokat korunk technológiai eljárásaival. A fiatal borász törekvéseinek eredményei pedig: lendületes, dinamikus borok, melyeket számos elismerés igazol.

A borászat jelenleg mintegy 3,5 hektár saját területen gazdálkodik (területek: Remete-dülő, Jammertál, Nagyharsányban találhatóak). A fajtaválaszték ötvözi a klasszikus villányi vörösboros kínálatot, a könnyedebb fehér- és rozéborokkal: sauvignon blanc, olaszrizling, hárslevelű, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon alkotja a kínálatot. A pincészet kapacitása azonban meghaladja területeik termőképességét, ezért minőségi villányi alapanyag felvásárlásával egészítik ki a saját termést.

A szakmai véleményeket ugyancsak fontosnak tartják, ezért rendszeresen nevezik a kiemelkedő tételeket borversenyekre, melynek eredményeként több aranyérmet is nyertek a különböző szakmai megmérettetéseken. 

A zöldveltelini az egyik kiemelkedő bora a pincészetnek, nem hiába hívja Levente a nyár mosolyának. Citrusos hízelgésével, tökéletes testbe simuló savaival, frissítő zabolátlanságával annyi vidámságot képes csempészni az életünkbe, mint egy júliusi hosszú hétvége a legjobb haverokkal. Bontás után szint kirobban a palackból az illatbomba, amit ízben is vastag gyümölcsösség, ress, ficánkoló savak követnek. Nem bűn szódával fogyasztani, ha éppen fröccsöt kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: villány borászat kvassay