A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

A Pannon Borbolt bemutatja: Molnár Borház

A Molnár Borház a Móri borvidék legnagyobb borászata: 130 hektáros szőlőterülete varázslatosan szép, festői környezetben, a Vértes-hegység lábánál található. Ez az értékes szőlőterület az alapkő, a pincészetben a legmodernebb technológiákat használva, de az ősi mesterség gyökereire, hagyományaira támaszkodva készítik boraikat.

 „A jó bor készítése a szőlőföldeken kezdődik” - szokták mondani, s vallják a Molnár Borházban is, ezért már a telepítésnél gondos és aprólékos munkával választották ki a borvidék legjobb fajtáit. Ezerjó, sauvignon blanc, leányka és királyleányka, cserszegi fűszeres és tramini, Irsai Olivér és zenit, szürkebarát, rajnai rizling és olaszrizling alkotja a szortimentet. Szőlőterületeik nagyobb része Móron, a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és Vénhegyi-dűlőben, kisebbje a Csókakő, Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak.

A móri borvidék a Vértes és a Bakony lankái között terül el. Történelmi múltja egészen a római korig vezethető vissza, de mai hírnevét a 17-18. században Mórra és környékére betelepült sváb családok és azok szőlőművelési kultúrája alapozta meg. A hagyományokban gazdag térség, központi eleme a szőlészet a borászat és a jó borok szeretete. Kontinentális éghajlatának, klímájának köszönhetően a móri borvidéken kiváló minőségű fehérborok készülnek.

A Molnár Borházban a szőlő feldolgozásától kezdődően a borvidék sajátosságait, stílusjegyeit tartják szem előtt. „A mosoly amit a pohárba töltés után az arcokon látunk, minden fáradozást és munkát megér, ez minden verejtéket felszárít, ez az, ami minket inspirál, ami nekünk ötletet ad és munkánkat boldoggá teszi” – így a borházban dolgozók hitvallása. 

A pincészet 2016-os Zenit borát mindig nagy elvárásokkal kóstoljuk: az egyik legintenzívebb illatú és legzamatosabb móri borfajta. Nem is kell csalódnunk, szép elegáns tavaszi virágok, amit bodza és zöldalma fűszerez meg. Pohárban már a déli gyümölcsök teljesednek ki, sőt mi még némi gyömbért is felfedezünk a korty végén. Szép!

Tartalomhoz tartozó címkék: borászat molnár