A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Alkalomra hangolt borválogatások Valentin-napra

Különleges borcsomagokkal készül a Pannon Borbolt a vásárlóinak. Az alkalomhoz hangolt válogatásokkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a közös idő még meghittebb, még bensőségesebb legyen. Hiszen a Valentin-nap lényege mégis csak az, hogy a szeretteinkkel töltsük az időt. 

A legenda eredete

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje. A Valentin-napi hagyományok főleg az angol országokban alakultak ki, azonban a 20. század végétől világszerte elterjedt szerelmes-ünnepként. Valentin-napon a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki. Szerencsére a bor tökéletes kísérője ennek az ünnepnek! 

A 3. században élt Szent Bálint püspök a középkorban vált a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé Angliában és Franciaországban. A szentről elterjedt egyik történet szerint keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, de előtte Bálint a hite erejével a börtönőre vak lányának visszaadta a látását. Mielőtt február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: A Te Bálintod. Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. 

A vallási hagyomány úgy tartja, az egyházi férfit a császár próbálta meg pogány hitre téríteni, de a pap babonaságnak nevezte a pogányságot. A császár erre Aster nevű főtisztjének átadta Bálintot, hogy kivégezzék. Bálint Aster házában beszélt a keresztény hitről és meggyógyította a főtiszt vak leányát. Mivel Bálint hatására Aster és házanépe is megkeresztelkedett, a császár őket is kivégeztette. 

Alkalomra hangolt borválogatásaink

A Pannon Borboltnál olyan, kétboros válogatásokat találtunk ki, amik egy-egy alkalomhoz illeszkedve segítenek az élmény mind teljesebb megélésében.

Vacsorához
A jó vacsorának egyedülálló harmóniát és gasztronómiai élményt kell nyújtania. Az ízutazást az ételekre hangolt borkínálat hivatott teljessé tenni. Valentin-napi borválogatásainkkal az étkezést és a vacsorát még ünnepibbé, az élményt még teljesebbé, a pillanatot még szebbé teheti!

Desszerthez
Figyelem! Nemcsak édesszájúaknak! Egy nemes édes tokaji késői szüret és egy balatoni top küvét kínálunk azoknak, akik még édesebbé kívánják tenni a romantikus pillanatokat. Csak ínyenceknek ajánljuk.

Romantikához
Egy szép, kifinomult bor feladata nem több, mint hogy szelíden meghúzódjon a háttérben, és kiteljesítse a pillanatot, ízeket és illatokat, érzéseket adjon a mély beszélgetésekhez és az élet igazán fontos estéihez. Ehhez egy kiváló olasz pezsgőt és egy rendkívül elegáns édes küvét ajánlunk a Holdvölgy Pincészettől.

Békés hétköznapokhoz
Miért ne lehetne ünnep bármelyik hétköznap? Miért ne lehetne megállítani a rohanó időt, miért ne lehetne a hétköznapi rohanást békés lazítássá változtatni? Ehhez igazán nem kell sok, csak némi bor, üres poharak és lehalkított mobiltelefonok.

Az együtt töltött idő ünneplésére
Két fantasztikus bor a Holdvölgy Pincészettől egy tökéletes romantikus estéhez azoknak, akik méltó módon szeretnék megünnepelni az együtt töltött éveket, tisztelettel adózva a közös életnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin