A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Amarone della Valpolicella DOCG Monte Tabor 2014 (Bio) - Azienda Fidora - 94 pont ***** (Olaszország) (0,75l)

19.690 Ft (15.504 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  94 pont *****  
(2022 máj.)  Mit jelent ez a pontszám?

Az Amarone della Valpolicella DOCG-t a római kor óta alkalmazott egyedülálló eljárással, az úgynevezett "appassimento"-val állítják elő. A szőlőt 3-4 hónapig természetes módon szárítják az aszalóban (fruttaio). Az aszalási folyamat során a szőlő eredeti súlyának 40-50%-át elveszíti, és ennek következtében a szőlő minden anyagát koncentrálja.

Január folyamán a szőlő a "pigiatura" (a szőlő levének kipréselése), majd az erjedés folyamata következik egy hónapon keresztül. Az érlelés francia tölgyfahordókban  folytatódik, ahol 42-50 hónap közötti időt tolt a bor. Palackozás után még 1 évet palackban érlelik, mielőtt forgalomba hozzák.

Intenzív rubinvörös szín, összetett illat, érett vörös szilvával, hordófűszerekkel és aszalt gyümölcsökkel. Ízében meleg és intenzív, erőteljes karakterrel és kellemesen tiszta lecsengéssel.

Termelő: Azienda Fidora
Egységár: 26.253,33 Ft/
Termék cimkék:
olaszország