A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Az ősz új slágere a rozé

 

A rozé őszi fogyasztásának egyre növekvő népszerűségéről Amelia Singer borszakértő beszélt a brit The Independent rangos borrovatának. És ha jobban bele gondulunk, nem is olyan meghökkentő ez a jelenség.

 

"A rozé egy igazi hibrid bor" - magyarázta a sommelier, miért lehet éppen egy változékony évszak igazi itala. "A fehérek gyümölcsösségét hozza a vörösek komplexitásával, ráadásul tökéletesen lehet párosítani szinte bármely konyha fogásával".

 

 

 

Singer szerint az őszi-téli ételek mellé bátran oda lehet tenni a rozékat, jolly jokernek számít a fajta. Az őszi rozéfogyasztásnak ráadásul van egy pszichológiai hatása is: a vidám rózsaszín egy borongós, hideg, sötét estén akarva-akaratlanul is jó kedvre deríti a fogyasztót, sőt még a nyári emlékeket is felidézi. 

 

A borszakértő szerint ráadásul a rozék általában beltartalmai értékükhöz képest jóval olcsóbbak, mint a fehérek meg a vörösek, hiszen a szélesebb fogyasztói réteg még mindig nem kezeli megfelelően. Ezért ha rozét választunk, még némi pénzt is megspórolhatunk karácsony előtt. 

 

Tegyünk így!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin rozé külföld