A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Babuna Red 2022 - Tikves - 91 pont ***** (Észak-Macedónia) (0,75l)

9.290 Ft (7.315 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  91 pont *****  
(2024 márc.)  Mit jelent ez a pontszám?

Macedónia szívében, a Babuna- és Klepa-hegyek valamint a folyóik által létrehozott egyedi éghajlatnak köszönhetően, a terület kiválóan megfelel a szőlőtermesztésre. A változatos, tápanyagokban bővelkedő, lejtős terepen elterülő talaj egy egyedi terroirt biztosítanak a szőlőnek. A terület természetes biodiverzitása, amely több mint 50 növényfajt foglal magában, gazdagítja a mikroklímát, ami elengedhetetlen a szőlő egyedi ízének kifejlődéséhez.

Középintenzív illatvilág: először szeder, cseresznye és szilva, majd a fajtára jellemző virágos ibolyás jegyek jellenek meg. Ízében száraz, frissítő savakkal, finomszemcsés tanninokkal, jól integrálódó alkohollal és egy határozott testtel. Az egymásba fonódó  gránátalmalé, meggy és málna alakítja izgalmas ízét, harmonikus, hosszú utóízzel. Jól strukturált bor, min. ötéves érlelési potenciállal.

Termelő: Tikveš Winery
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 12.386,67 Ft/l
Termék cimkék:
tikves