A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Badel 1862

A Badel 1862 az egyik legnagyobb és legrégebbi, borokkal és likőrökkel foglalkozó cég Horvátországban. Pincészeteik közül kiemelkedik a Hvaron található Svirče Borászat, akik újrapozícionálták a tradicionális horvát borokat a nemzetközi piacon.

A mezőgazdasággal is foglalkozó Svirče Borászat Hvar-szigeten található, ahol az egyik legtöbb a napos órák száma Horvátországban. Közel 120 hektáron terülnek el a déli fekvésű ültetvényeik a szigeten. Itt termelik a legmagasabb minőségű plavac borok alapanyagát, de ezek közül is kiemelkedő minőséggel bír az Ivan Dolac.

A területről elnevezett brand a legkiválóbb plavac malikat jelöli: a szigorú terméskorlátozással nevelt szőlőültetvény meredek teraszokon, a tengerszint felett 350 méterrel található. Ennek köszönhetően különleges adottságokkal rendelkezik az ültetvény: a szél, a nap hője, a napfény visszaverődése a tengerről és a kövekről kivételes lehetőséget biztosít a legmagasabb minőség elérésére. 

Mint a neve is mutatja, a Badel 1862-re datálja születését, amikor Franjo Pokorny megvásárolta Zágráb első likőrgyárát, s a Pelinkovac italával a császári udvar egyik fontos beszállítójává vált. Rövidesen a Lavov és Sljivovica likőrökkel is gazdagodott a szortiment, a gyár pedig rendkívül ismertté vált. 

A Badel 1862 végül több kiemelkedő, bor- vagy likőrkészítéssel foglalkozó horvát családi vállalkozás fúziójából született meg. Öt borászatukkal jelen vannak az összes horvát borvidéken, borcsaládaik megkerülhetetlen tényezők a horvát és nemzetközi borvilágban. 

"Inkább kevesebbet, de csakis a legjobbat!" – szól a vállalat filozófiája, s ennek szellemében arra törekszenek, hogy csakis a legkiválóbb italok kerüljenek piacra a logójuk alatt.