Sokat kockáztattunk érte, novemberig vártunk a töppedésre. A meleg évjáratból finom, egyedi karakterű édes bor készült. Számomra ez a bor a legjobb példa arra, hogy miért olyan különleges Tokaj. A gyors érés miatt a száraz borok szürete szeptember közepéig megtörtént. Ekkorra nagyon lecsökkent a savtartalom és megemelkedett a PH. A speciális tokaji kondíciók miatt a szőlő napról napra tovább veszítette a vizet, a sav és a cukor is bekoncentrálódott, a válogatott aszúsodott fürtökből, gyönyörű alapanyagot tudtunk szüretelni. Egy éjszakán át áztattuk a bogyózott, töppedt szőlőt, majd préselés és ülepítés után 6 hónapra hordóba került.
(Gizella Pince)
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat: Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fentiekben általam önkéntesen szolgáltatott személyes adataimat a Pannon Borbolt Kft. (székhely: 7635 Pécs, Cinke dűlő 7/b.; cégjegyzékszám: 02-09-078119; statisztikai számjel: 23582141-4791-113-02; adószám: 23582141-2-02; adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-77367/2014) mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy promóciós ajánlataival, hírlevéllel, eDM-mel emailben megkeressen. Adatkezelési nyilatkozat