Bárdos Pincészet
A nagyrédei Bárdos Pincészet több mint húsz éve alapított családi borászat a Mátrai borvidéken. Boraik jól tükrözik borkészítési filozófiájukat: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével rendre ott vannak a legrangosabb borversenyek élvonalában.
A farkasmályi történelmi pincesor már kétszáz éve is a gyöngyösi polgárok kedvelt szórakozó- és kirándulóhelye volt. A Sárhegy oldalán termelt kiváló minőségű szőlőből, az andezit vulkáni tufába vájt pincékben készített borokat iszogatták a pincékkel egy időben ültetett platán fák árnyékában.
A pincesor kedvező mikroklímája, valamint a Sárhegy oldalába vájt pincék állandó hőmérséklete ma is vonzó a nyugodt környezetben jó borokat kóstolgatók számára. Itt alapította meg pincészetét Bárdos Benjámin és fia, Tamás.
A Farkasmály 22. szám alatt található borház a látogatók számára nyitott, valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek a borok, és itt az évjáratok kóstolási lehetősége biztosított.
A szőlő feldolgozás, borkészítés, palackozás és a borok tárolása is a farkasmályi történelmi pincesoron található borászatban történik. Saját szőlőterületük 10 hektár, ez az éves feldolgozott szőlő mennyiség harmadát teszi ki, a hiányzó mennyiséget nagyrédei termelőktől vásárolják.
A Nagyrédén feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készült új borokat a kezelés és érlelés után palackozzák. A pincészet tulajdonosainak szakmai felkészültsége, tapasztalata párosulva a modern technológiával, garantálja az általuk forgalmazott borok egyenletes, magas minőségét.