A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Beaujolais Nouveau 2023 - Domaine du Chapitre - 88 pont **** (Franciaország) (0,75l)

3.590 Ft 2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
28%
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  88 pont ****
(2023 nov.)  
Mit jelent ez a pontszám?

A borkedvelők világszerte várják a harmadik csütörtököt minden év novemberében, hiszen hagyományosan ekkor jelenik meg a hamisíthatatlan francia beaujolais (ejtsd: "bozsolé")

Ibolya színű, könnyű és az egyik legzamatosabb és leggyümölcsösebb vörösbor kategória jeles képviselője. Elegáns, sima tanninokkal, ami könnyebb érzetet nyújt a szánkban mégis mélyen koncentrált gyümölcsízeket eredményez. Az illatban folyamatosan nyílik, főként virágok - kiemelve  a rózsa - és édeskés illatok jelennek meg, a kortyban pedig a már említett piros gyümölcsös kavalkád. Könnyű, de garantált élvezet. 12000 palack készült.

Termelő: Domaine du Chapitre
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 3.453,33 Ft/l
Termék cimkék:
Domaine du Chapitre

Részletek:

A Beaujolais francia eredetmegjelölésű bor, amely nevét a Lyontól északra fekvő történelmi Beaujolais tartományról kapta. Bár technikailag Burgundia részének tekintik, éghajlata közelebb áll a Rhone vidékéhez, de a borok karaktere eléggé egyedi ahhoz, hogy különállónak tekinthetők legyenek. A Gamay szőlőfajtából készül, amely egy vékony héjú fajta, és könnyű színű, tanninos és testes borokat ad. Gyakran társítják ehhez a borvidékhez a szénsavas macerációnak nevezett borkészítési technikát, amelyet a fiatalon fogyasztható, könnyedebb, gyümölcsösebb aromájú vörösborok készítésére alkalmaznak. A szénsavas maceráció lényegében a szőlő héjon belüli erjedését jelenti. A Beaujolais azon kevés vörösborok egyike, amelyeknek előnyös, ha enyhén hűtve szolgálják fel őket. 

Borvidék Franciaország, Burgundia
Pincészet Domaine du Chapitre
Szőlőfajta Gamay
Évjárat 2023
További adatok száraz, vörösbor
Mennyiség 750ml
Alkohol tartalom 12,5%