A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Best of keddi kóstoló - Február

Best of keddi kóstoló - Február

Ahogyan már januárban is láthatták, 2019-től minden hónapban jelentkezünk egy válogatással, amit az aktuális hónapban a keddi kóstolós jegyzeteinkből állítunk össze önöknek. Február végével megszülettek a második hónap tesztgyőztesei, ezeket szedtük össze egy csokorba. 

Megérkeztek a februári győztesek. Ebben a hónapban a vörösek voltak túlsúlyban a kóstolóinkon, így a válogatásban is a kékszőlőből készült nedűk kerültek előtérbe. Mind a 3  tétel kimagasló volt az aktuális sorból, bátran ajánljuk fogyasztásra. A fehérek sorát ezúttal két könnyed, reduktív tétel erősíti, a nagyon jó ár-érték arányú borok kategóriájának büszke tagjai közül. Kiegészítésként, pedig egy régi-új partnerünk, Joó Tamás Rozéja nyerte el a tetszésünket.  
 
Nagyon intenzív, gyümölcsös illat elsősorban déli gyümölcsök. Fajtajelleges, tiszta, krémes zamat. Ananász és maracuja alátámasztva jó savakkal és közepes testtel.  
86 pont
 
Gazdag gyümölcsös illat. Ízében hűvös citrusok, alma. Friss, lendületes savak. Igazi nyári fesztiválbor. Fröccsben is kiváló! 
86 pont
 
Sötét, a szokottnál mélyebb pirosba hajló szín. Intenzív málna és eper illat. Tartalmas, krémes,  joghurtos zamat. Fröccsbe is kiváló!
86 pont
 
Gyönyörű, magával ragadóan kékes árnyalatú bíbor szín. Intenzíven gyümölcsös, letisztult, újboros illat. Könnyed, epres-szedres ízvilága hízelgően itatós!  Nem kell megíjedni a fiatalságától, nagyon szép állapotban van már most is.
86 pont
 
Élénk bordó szín, lila reflexekkel. Meleg, gyümölcsös illat, kiegészülve fűszerekkel, főként borssal. Ízében masszív gyümölcsösség, málna, szeder. Harmonikus, érett tanninok. Szép, arányos hordóhasználat. Nagyon tetszett!
87 pont
 
Sűrű, lilás-bordó szín. Érett gyümölcsök illatban, meggy és áfonya. Ízében egyensúlyban vannak az érett erdei gyümölcsök, a hordófűszerek és a bársonyos tanninok.
89 pont
Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin bormagazin