A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Best of keddi kóstoló - Január

Keddi kóstolós jegyzeteink segítségével minden hónap végén kiválasztjuk és összeszedjük egy kosárba az adott hónap általunk legérdekesebbnek tartott tételeit. A kiválasztásnál a legfontosabb szempontok a változatosság és természetesen a magas pontszám.  Új sorozatunkban szeretnénk bemutatni és egyúttal lehetővé tenni önöknek, hogy részesei lehessenek a legszebb kóstolós élményeinknek. 
 
Trópusi jellegű, élénken gyümölcsös, már-már parfümös illat. Élénk, ropogós savak a grapefruit, őszibarack és az egres meghatározó jegyeivel, nyakonöntve jó sok mézzel.
86 pont
 
Gyümölcsbomba, a ribizli és a szamóca dominanciájával. Szinte kiugrik a pohárból annyira friss és ropogós. Élénk savak, amit egy leheletnyi szén-dioxid egészít ki, hogy a korty egy igazán kedves élmény maradhasson.  
86 pont
 
Lelovits SIller 2018

Bíborba hajló mélybordó, élénk szín. Illatában harsány gyümölcsösség. Intenzíven telt zamat, meggy, áfonya. Harmonikus, jó savszerkezet. Simulékony, lágy tanninok.  

89 pont
 

Mélybordó szín, lilás beütéssel. Hűvös, könnyed, kifejezetten gyümölcsös, elsősorban a kékáfonya jegyeivel. Kerek savak, kis édeskés lecsengés. Kellemes, ivóbor, akár egy palackkal is szinte észrevétlenül elfogyhat, annyira kellemes. Ajánljuk a magyar konyha remekeihez.

87 pont
 

Illatában hűvös, vágott füves, kicsi birssel és némi szárított virágosággal. Szép savak, harmonikus, egyensúlyos ízvilág. Egy igazi elegáns érdekesség déli szomszédainktól.  

87 pont
 

Nagyon szép állapotában találkoztunk ezzel a cuvéevel. Fiatal kora ellenére érett jegyek fedezhetőek fel benne, szép tanninszerkezettel, kiegyensúlyozott, nem domináló hordóhasználattal.

Véleményünk szerint a borban hatalmas potenciál van, az idővel csak érettebb, szebb lehet.

90 pont

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin bormagazin