A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Best of Pannon Borbolt 2018

A Pannon Borbolt munkatársai kiválasztották kedvenc boraikat ebben az évben. A feladat az volt, hogy a rengeteg csodálatos kóstolt bor közül jelöljenek ki egyet, ami valamiért emlékezetes volt számukra idén!

Abban a szerencsés és egyben nehéz helyzetben vagyunk, hogy hivatalból az összes bort meg kell kóstolnunk, mielőtt felkerülnének a Pannon Borbolt kínálatába. De azok a kivételes, lekóstolt tételek, amik közül a vásárlók válogathatnak, nagy számuk ellenére mégis a kóstolt borok jéghegyének csak a csúcsát jelentik. 

A legtöbb bor ugyanis a színfalak mögött marad: borversenyek, szakmai rendezvények, vertikális pincekóstolók, külföldi felfedezőutak, érdekességek és borkülönlegességek, hosszabb érlelésre szánt tételek, bormatuzsálemek vagy olyan borok, amik már mennyiségüknél fogva sem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Best of Pannon Borbolt 2018 - kép

Összegyűjtöttük azokat a borokat, amik nekünk a személyes kedvenceink voltak 2018-ban! 

Eszter, a Pannon Borbolt szíve-lelke, nem véletlenül választotta a Lelovits Virtus Portugiesert. A borban gyönyörű bíborszín, a fajtajegyek nagyon szépen jönnek, kerek, meggyes, jól eltalált illatvilág. A korty szilvalekváros, intenzív, kis medvecukor és bors is felbukkan. Mondta bárki, hogy nem lehet nagy bort készíteni portugieserből? Mert ez az. Nagyon nagy.

Dusán nem tudott dönteni két kedvenc közül, és bevallása szerint két bornál is ott volt az a bizonyos aha élmény. A Mészáros Borház Bikavér 2015 válogatása illatában érett lekváros, amit csak erősít a szeder, a szilva, az áfonya, s a szép fűszerek. Nagyon komplex, harmonikus gyümölcsbomba, bársonyos tannin és lágy savak jellemezik. És nem hiányozhat innen a Coronica Gran Malvazija 2016 az Isztriáról. Hogy miért? Szinte tökéletes megkomponált összhang ízben és illatban is, finomság és elegancia, emlékezetes bor, óriási potenciállal. 

A Pannon Borbolt csapatához nemrég csatlakozott András szintén a Mészáros Borház egyik borára esküszik, méghozzá a 2016-os Grandiózus küvére. Barna, aki webshop zökkenőmentes működésének biztosítása mellett számos rendezvényen és kitelepülésen is öregbítette a Pannon Borbolt jó hírnevét, a Hold and Hollo UPPP gyöngyöző borát választotta. Meg is értjük! Szép gyöngyök vannak ebben a borban, meg alma és barack. Elég frissítő, bodzás illat. Lobogó savak, citrusok, egyensúly és kis maradékcukor érzete a kortyban.

És véletlen vagy sem, a képekért, grafikákért felelős Milán és a szövegeket író Zoli ugyanazt jelölte meg. A Jeruzalem Ormož Sauvignon Blanc borát. Nagyon sok kivételesen jó bor készül a pincészetnél, de a sauvignon blanc az egyik legerősebb munkájuk. Tipikus, fajtajelleges illat van benne fűszerekkel, sok frissen vágott fűvel, almával és citrusokkal: na meg a bodzavirág sem maradhat el. Ízben szép és kedves, hosszú lecsengéssel, határozott savakkal és maracujával. Bármilyen körülmények között!

Tartalomhoz tartozó címkék: Pannon Bormagazin borvidék buborék