A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Bodzási Kékfrankos 2019 - Mészáros (0,75l)

4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. A dűlő jellegzetessége az idős 35 éves szőlőtőkék illetve a vörös agyagos talaj (terra rosa), mely különleges ásványosságot ad ennek a bornak.

A Kékfrankos a Kárpát medencében őshonos fajta, minden adottsága megvan arra, hogy híres világfajtává váljon. Ez a kiváló fajta és ez a különleges dűlő lehetővé teszi, hogy nagy bort készíthessünk, melynek feltétele a gondos odafigyelés.

Terméskorlátozást alkalmaztunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

Sötét rubinvörös szín, illatában aszalt szilva, szilvalekvár. Szájban száraz, kifogástalan egyensúly, a magas alkoholtartalom nem teszi nehézkessé. Érett taninnal és lekerekedett savaival komplex ízhatású bor, melyet aszalt szilva, szeder íz díszit. (Mészáros Pincészet)

Illatában az áfonyás, aszalt fügés vonal mellett jelentős kakaó, kávé és hordós jegyek fedezhetőek fel. Ízében rendkívül intenzív és egyértelmű érett málna, hecsedli, és szeder váltja egymást. Nagy bor.

Termelő: Mészáros Borház
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Egységár: 6.653,33 Ft/l

Részletek:

Borvidék Szekszárd
Pincészet Mészáros Borház
Szőlőfajta Kékfrankos
Évjárat 2019
További adatok száraz, vörösbor
Űrtartalom 750ml
Alkoholtartalom 15%