Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 94 pont ***** (2022 máj.) Mit jelent ez a pontszám?
Az Amarone della Valpolicella DOCG-t a római kor óta alkalmazott egyedülálló eljárással, az úgynevezett "appassimento"-val állítják elő. A szőlőt 3-4 hónapig természetes módon szárítják az aszalóban (fruttaio). Az aszalási folyamat során a szőlő eredeti súlyának 40-50%-át elveszíti, és ennek következtében a szőlő minden anyagát koncentrálja.
Január folyamán a szőlő a "pigiatura" (a szőlő levének kipréselése), majd az erjedés folyamata következik egy hónapon keresztül. Az érlelés francia tölgyfahordókban folytatódik, ahol 42-50 hónap közötti időt tolt a bor. Palackozás után még 1 évet palackban érlelik, mielőtt forgalomba hozzák.
Intenzív rubinvörös szín, összetett illat, érett vörös szilvával, hordófűszerekkel és aszalt gyümölcsökkel. Ízében meleg és intenzív, erőteljes karakterrel és kellemesen tiszta lecsengéssel.
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat: Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fentiekben általam önkéntesen szolgáltatott személyes adataimat a Pannon Borbolt Kft. (székhely: 7635 Pécs, Cinke dűlő 7/b.; cégjegyzékszám: 02-09-078119; statisztikai számjel: 23582141-4791-113-02; adószám: 23582141-2-02; adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-77367/2014) mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy promóciós ajánlataival, hírlevéllel, eDM-mel emailben megkeressen. Adatkezelési nyilatkozat