A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Weingut Neiss

Axel Neiss ahhoz a német borászgenerációhoz tartozik, akik az elmúlt három évtizedben szenvedéllyel, szívvel-lélekkel és lelkesedéssel sokat tett az ország borainak hírnevéért. Az érettségi után úgy döntött, hogy borászati képzést végez, tanulmányait Geisenheimben végezte, amit egy Argentínában eltöltött gyakorlat, valamint számos borral kapcsolatos út és munka követett Spanyolországban, Chilében, Dél-Afrikában és Új-Zélandon. A birtok 47 hektáron terül el Kindenheim környékén, Pfalz szívében. A pince tulajdonosa 2022-ben megkapta az "Pfalz Év Feltörekvő Borásza" díját.

Neiss pincénél hamar ráébredtek, hogy csak természetközeli szőlőműveléssel és rengeteg kézi munkával érhetik el azt, amit a borászat tulajdonosa megálmodott: tartalmas, erőteljes és magával ragadó pfalzi borok, friss és egyedi stílussal, sok mineralitással. Ha Axelt kérdezzük még a borok stílusáról, ő a tisztaságot, az egyenes vonalakat és mérsékelt alkoholtartalmat emeli ki.

Rendezés: