A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Holistic Cabernet Franc Clayver 2018 (Bio) - Kristinus (0,75l)

4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Közepes mélységű rubinszínben tündökölve – remélhetően enyhén hűtve - vár bennünket borunk a pohárban, hogy megmutassa a fajta szerethetőségét és a termőhely potenciálját. Nem kell a Loire-völgy felé venni utunkat, ha a Cabernet franc eleganciájával akarunk ismerkedni. A kéthelyi Vári-dűlő alacsony terhelésű tőkéi, a dél-balatoni napsütés, a tavi szellők, a löszös talajok és az egész éves gondoskodás eredményeként képesek még minket is újra és újra bámulatba ejteni.

Tiszta illat tele cseresznyével, meggyel, friss eperrel, szárított chili paprikával, lestyánnal és az ezt aláfestő agyagossággal. Kóstolva megtapasztaljuk az illatában már megismert árnyalt gyümölcsösséget – egy kis frissítő kocsányos kesernyésség társul a korty végéhez. Részben egész fürtökkel erjesztett üde, szűretlenül palackozott tétel jó arányokkal: szép savai mellett tud szájkitöltő és kerek lenni puha tanninérzettel. Egy nagyon szerethető, „jóivású” bor. Bakonyi sertésszelethez, kemény fűszeres sajtokhoz vagy omlós báránysülthöz is kiváló választás.

(Kristinus Borbirtok)

Termelő: Kristinus Borbirtok
Egységár: 6.653,33 Ft/
Termék cimkék:
kristinus borbirtok