A kéthelyi Vári-dűlőből szüretelt kékfrankos titka a tőkékben rejlő potenciál, a smink nélküli purizmus, valamint a türelmes borkészítés. Az alacsony tőketerhelés, a több körben válogatott alapanyag, a részben egészfürtös erjedés, a hosszabb áztatás, a 12 hónapnyi kerámiában érlelés és a szüretlenség hozzájárul a bor „natúr” szerethetőségéhez.
Színe rubinvörös. Élénk, de nem mély színnel fogad minket a pohárban. Orrunkat egy kedvesen behízelgő édesség, harsány virágos-gyógynövényes gyümölcsösség ejti rabul. Friss szilva, meggy, ibolya és levendula – kis sóssággal, porossággal keretezve. Kisebb mennyiségű, finom cserzőanyag érezhető, ami selymességbe vált a szájban. Közepes test, remek elegancia. A kékfrankosra jellemző lendületes savai és az illatában is észlelt aromák egy kimondottan hosszú kortyban egyesülnek. Paprikás csirke mellé, kemény sajtok kísérőjeként vagy enyhén hűtve „beszélgetőtársként“ nagyszerűválasztás. (Kristinus Borbirtok)
|