A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Orsolya Pince

1998 januárjában vettük az első szőlőnket Ostoroson – ez egy tíz évvel korábban telepített Olaszrizling ültetvény volt. Az első években csak saját fogyasztásra készítettünk bort, a szőlőtermés nagyobbik részét értékesítettük. Ez ekkor még csak másodállás volt, hisz mindketten alkalmazott borászként dolgoztunk itt az Egri Borvidéken.

Jelenleg 5 hektár területen gazdálkodunk, az általunk legjobbnak gondolt dűlőkben: egri Sík-hegy, az ostorosi Macskás-tető, Tag, a novaji Öreg-hegy. Borainkat a természet segítségével, hagyományos eszközökkel készítjük. Mellőzzük az adalékanyagok alkalmazását, hogy a borok visszatükrözzék a szőlőfajta, az évjárat és a termőhely sajátosságait. A pinceműveletek helyett inkább a szőlőmunkával próbáljuk elérni, hogy minél tisztább és jobb bort készítsünk. Az erjedést követően a borok tufapincénk mélyén, tölgyfahordókban érlelődnek.

(Orsolya Pince)

Rendezés: