A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Garai Pince

2013-ban vásárolta a Garai család a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű cabernet sauvignonból áll. A több mint 10 éves, számos borversenyen kiváló eredményeket elért hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt szőlőterületről készíthessünk, saját készítésű borokat.

A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így nálunk biztosan kézműves borok kerülnek előállításra. A környező borászatokkal egy borút kialakítását tervezzük. Hosszú távú célunk is a minőségi kézműves bor előállítása, a szekszárdi borvidék jó hírnevének öregbítése. Évről-évre növeljük a saját művelésű szőlőterületünket a szomszédos parcellák felvásárlásával. A syrah, merlot fajták mellett 2020-ban cabernet franc és kékfrankos szőlőket telepítettünk. Célunk egy 5 hektáros birtokméret elérése.

(Garai Pince)

Rendezés: