A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Borászok nyilatkoztak az évjáratról

Borászok nyilatkoztak az évjáratról
Megkértük partnereinket, értékeljék nekünk a 2017-es évet!
 
„Kiemelkedő, de nagy odafigyelést igénylő, munka szempontjából „sűrű” évjáraton vagyunk túl. Mint ahogy azt most már meg kell szoknunk, 2017-ben is a szőlő savtartalmára kellett figyelni a legjobban. Úgy érzem ez maradéktalanul sikerült az új rozénknál: a friss, ropogós és elegáns savtartalom kiemeli a szőlő piros-ribizlis, kicsit cukorkás illatát és a hosszan érezhető zamatát. Jó példája a fajta, az évjárat, a technológia - és a borász - együttműködésének.”
 
Radó András - Radó Pince

„Ismét egy legek-éve: a leghidegebb telünket nagyon meleg nyár követte, s az eddigi legkorábbi szürettel indultunk augusztus 17-én. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal. Kiváló, vastag, kerek, nagyvonalú borok születnek, ez már újborunkon, a Bogyólén is érezhető.”

Ipacs Szabó István - Vylyan Pincészet


„Kiemelkedő évjáratnak tartom, minden együtt állt hozzá. Sok napsütés, megfelelő csapadékmennyiség. Így a szüret is kellően érett alapanyagokból történhetett. Elégedett vagyok vele.”

Lelovits Tamás - Lelovits Pincészet


„A 2017-es év méltán nevezhető kimagaslónak. A szüret kezdetétől fogva közeledvén a zárás felé makulátlan, egészséges szőlőt szüreteltünk fajtától függetlenül. A meleg nyár ellenére a savak nem égtek ki, mustfokok a vártnál magasabbra szöktek, a színanyagok páratlanok.”

Mészáros Pál - Mészáros Borház és Pince
Tartalomhoz tartozó címkék: hírek villány buborék