Az október 5-i történő kézi szedés után a cefre 6 héten át spontán erjedt egy nyitott fa tárolóban. Kezdetben kézzel csinálták a törköly merítését, később áttértek a szivattyúzásra. A malolaktikus fermentáció a nyitott fermentációs állványon és spontán módon, azaz baktériumok hozzáadása nélkül is zajlott. A bort 16 hónapig hagyták érlelődni magyar és francia kis tölgyfahordókban, hagyományos földi pincében. Díszítetlenül és szűretlenül palackozták, csak minimálisan kéntelenítették, és újabb egyéves palacköregedés után hozták forgalomba a bort.
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat: Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fentiekben általam önkéntesen szolgáltatott személyes adataimat a Pannon Borbolt Kft. (székhely: 7635 Pécs, Cinke dűlő 7/b.; cégjegyzékszám: 02-09-078119; statisztikai számjel: 23582141-4791-113-02; adószám: 23582141-2-02; adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-77367/2014) mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy promóciós ajánlataival, hírlevéllel, eDM-mel emailben megkeressen. Adatkezelési nyilatkozat