A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Chardonnay

Nevét biztos mindenki hallotta már, hiszen ez a világon az egyik legelterjedtebb szőlőfajta. Alapvetően neutrális szőlőfajta, azonban pont ennek köszönhető, hogy ennyien szeretik. Ennyire változatos stílusú szőlőfajtát még egyet nehezen találnánk.
A hűvős éghajlattól egészen a forró éghajlatig bárhol megél és más-más arcát mutatja. A hidegebb éghajlaton a citrom, lime és zöldalma jegyeket hordozza. Mérsékelt éghajlaton már a csonthéjas gyümölcs ízeket hordozza magában, mint pl. az őszibarack. A meleg területeken pedig átlép a trópusi gyümölcsök ízvilágába, mint az ananász, sárgadinnye és füge.
A chardonnay karaktere valójában nem a szőlőfajtából fakad, hanem a különféle borkészítési eljárásból. A toast-os és vaníliás jegyeket pl. a barrique hordóból nyeri. A vajas, krémes jelleg pedig a tejsavas erjesztésnek köszönhető.
Rendezés: