A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Vita Vivet Orange Wine 2023 (BIO) - Jan Vidal - 89 pont **** (Spanyolország) (0,75l)

6.590 Ft (5.189 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  89 pont ****  
(2024 ápr.)  Mit jelent ez a pontszám?

A Pincészet
A Jan Vidal pincészet 1970 óta foglalkozik borászattal és szőlőtermesztéssel a Barcelonához közeli Penedèsben. Xavier pedig a harmadik generációt képviseli, aki ma a házat vezeti - a hangsúly nála is a tiszta, organikus és őszinte borokon van. A borászat 55 hektáron gazdálkodik, a szőlőtőkék jellemzően 60 és 25 év közöttiek.

Íz- és illatvilág
Világos narancssárga színű, szűretlen bor. Intenzív illatában domináns a mandarin, mellette a virágok és az alma jelenik meg. Friss és elegáns narancsbor, finom gyümölcsös jegyekkel és enyhe tanninokkal, jó ivású tétel. A gyümölcsösséget friss savakkal egyensúlyozza ki, amely egy elegáns lendületet kölcsönöz a bornak. Különleges, egyedi élmény nyújt a kóstolójának.

Terület
A Penedès viszonylag sík, tengerparti terület, amely Barcelona és Tarragona között helyezkedik el. Az éghajlata tipikusan mediterrán, forró nyarakkal, tengeri széllel, enyhe telekkel és mérsékelt csapadékkal.

Talaj
A szőlőültetvények Penedès középső részén, 70-200 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A talajra a mészkő és homok a legjellemzőbb. A tőkék itt "csak" 8-20 évesek és az egyes tőkék közötti távolság 2,5 méter.

Feldolgozási módszer
Kézzel szedett, ökológiai termesztésű Xarel·lo Vermell (amely kékszőlő) és az Alexandriai muskotály párosból készült tétel, 60-40% arányban. A bor spontán erjedt. A szőlő nagy részét közvetlenül préselik (70%), a maradék 30% pedig 16 napos héjon tartás után kerül az acéltartályba, ahol egyben az egész bor a palackozásig vár, hogy összeérjen és teljesen összeálljon. Szűretlen és kén mentes.

Termelő: Jan Vidal
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 8.786,67 Ft/l
Termék cimkék:
jan vidal