A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Ezerjó

Magyar eredetű fajta, amely a Móri, Kunsági, Ászár-Neszmélyi borvidékeken van otthon. Szeptember második felében érik. Fürtje középnagy, vállas, tömött.
Keménynek mondott bort ad, különösképpen akkor, ha nem teljesen érett alapanyagból készül. Ilyenkor savai durvák, nyersek, a bor öregedésével sem simulnak. Ellenkező esetben savtartalma magas ugyan, de a bor elegáns és telt lesz, közepes alkohollal. Jó évjáratban jó cukorgyűjtő, megfelelő termőhelyen töppedésre és aszúsodásra is hajlamos. A Móri Aszú keresett cikk volt a II. Világháború előtt. Rövidebb-hosszabb érleléssel ma is nagy minőségű, nemes penészes szőlőből készült édes bort adhat. Ízmélysége jó termelőnél vetekedhet a hegyaljai borokéval. Illat- és izvilága florális jegyeket mutat, finom fanyarsággal a háttérben. Számos keresztezett szőlőfajta szülőjeként használták.
forrás: http://www.boraszportal.hu/szolo-borfajta-leirasok/ezerjo-23

Rendezés:
Nézet: