A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Rozé borok kínálata

Rendezés:
Nézet:

A rozé borok pirosas, rózsaszínű vagy lilás árnyalatúak, kékszőlőből készülnek hasonlóan a vörösekhez. A különbség az elején alakul ki, ugyanis a rozékat rövidebb ideig, mindössze 1-2 napig tartják héjon. Ez a rozé készítés alapja, így a bor csak kevés színanyagot és tannint kap. A rozé borokat is hidegen jó fogyasztani a fehérekhez hasonlóan. A 80-as, 90-es években egyáltalán nem volt divat ilyen bort készíteni, azonban napjainkra Magyaroszágon a rozé fogyasztás kiugróan megemelkedett és divattá vált. A világ többi részén a francia stílusú rozékat készítik, hagymahéj színnel és lágy, selymes, enyhén tanninos ízzel. Itthon inkább a lila és a rózsaszín a jellemző, magasabb savtartalommal és pici hozzáadott széndioxiddal. Mi magyarok ezt a fajta rozé bort isszuk, ezt kedveljük inkább és a hozzánk látogató külföldiek is díjazzák ezt az ízvilágot.

Itt minden rozé bor megjelenik. A bal oldai szűrő segítségével szűkítse ezt a listát! Pipálja be az Önnek legfontosabb feltételeket, az oldal ezután újratöltődik és már csak az Önnek megfelelő találatokat fogja mutatni.