A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü
0
+3670/884-1410

Bikavér

A bikavér egy vörösbor házasítás, ami 3-4 fajta keverékéből készül. Magyarországon csak Egerben és Szekszárdon készítik, illetve készíthetik. Nincs nagy egyetértés a két borvidék között, hogy honnan eredhet, mindkét városban saját története van. Volt olyan időszak, amikor Szekszárdon nem lehetett bikavér néven forgalomba hozni semmilyen bort, így addig Óvörös-nek nevezték. A mai bikavérek itt a kadarka, a kékfrankos, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot különböző arányú keverékéből készülnek. Általában közepes-mély vörös-lilás színű, nagy testű, magas alkoholtartalommal rendelkező bor.
Rendezés:
Nézet: