A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü
Itt járok: > Főoldal >

bormagazin

bormagazin

2020. 05. 08. 12:44:42
"Múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk". Hirdeti évtizedek óta az egyik legrangosabb villányi borászat alapítója. Nem véletlen, hogy Tiffán Ede elsőként kapta meg a Magyar Bor Akadémia Életműdíját. 
2020. 02. 06. 11:27:00
Különleges borcsomagokkal készül a Pannon Borbolt a vásárlóinak. Az alkalomhoz hangolt válogatásokkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a közös idő még meghittebb, még bensőségesebb legyen. 
2020. 01. 23. 15:21:59
Szekszárdon, a Kadarka utca 100. szám alatt szinte magától értetődő, hogy borászatnak kell működnie. Pedig az egykori pincesoron ma már csak a Schieber Pincészet épületegyüttese utal arra, hogy száz évvel ezelőtt mivel foglalkoztak az utca lakói. A helyi védettséget élvező, az 1800-as években klasszicista stílusban épült présház lakóház fogadja a látogatókat, aminek mélyén régi, háromágú pince tekereg.
2019. 10. 03. 08:25:49

Talán ma még nem olyan sokan keresik a kifejezetten a Tolnai borvidéken készült borokat, pedig már olyan borászatok működnek itt, amik megállják a helyüket a legismertebbek között is. Nemrég a Vitis Pincénél jártunk, és annyira meghatározó élmény volt, hogy azt gondoltuk: ezt másoknak is megmutatjuk!

2019. 09. 27. 11:47:47
A tokaji aszúbor nem véletlenül legendás. A világ egyik legjobb adottságokkal rendelkező nemes édes boraként tartják számon, előállításuk különleges folyamatot igényel. Magyarországon természeti adottságai miatt főként Tokaj és környéke vált az aszútermelés központjává. A borfajtának pedig igen izgalmas története van!
2019. 08. 30. 13:55:21

A válasz a legtöbb gyakorlott borivónak magától értetődő, de sok ember nincsen tisztában a válasszal. Pedig ha ezt ismerjük, akkor rögtön tudjuk a feleletet arra a kérdésre is, hogy: mi a baj az édes borokkal?

2019. 06. 05. 11:04:37

A cabernet franc az egyik legértékesebb magyar vörösborokat adó szőlőfajta. Tartalmas, ízes és nagy házasítások készülnek belőle, és nem véletlenül tartják úgy, hogy a cabernet franc új otthonra találta Magyarországon, különösen a Villányi borvidéken: a világon kevés helyen készülnek belőle ilyen kivételes minőségű fajtaborok. Fekete és piros bogyós gyümölcsök egyaránt jellemzik. Egyes esetekben a gyógynövényes vagy csokis, kakaós ízvilágot is fellehet fedezni benne.

2019. 05. 29. 08:00:00

Évente jó néhány alkalommal fordulunk meg étteremben, általában különleges alkalmakkor vagy egyszerűen csak egy finom vacsorára. Ha sikerül megoldani a sofőr-kérdést, kérjünk bort is az étel mellé. Készítettünk egy gyorstalpalót a borrendelés menetéről és etikettjéről!

2019. 05. 22. 07:28:00

Az ősi, francia eredetű szürkebarát szőlő szép karriert futott be Magyarországon, a Badacsonyi borvidék például elképzelhetetlen lenne nélküle. A szürkebarát, ha gondosan és szépen van elkészítve, gazdag ízeket, komplex testet és elegáns savakat mutat.

2019. 04. 17. 07:34:00
Kint felejtetted az erkélyen a bort? Gyorsan akartad lehűteni, de ott maradt a fagyasztóban? Fontos válaszok néhány kínzó kérdésre, és persze arra is, hogy szabad-e jéghűtőbe tenni a bort. Vagy éppen mit tegyünk, ha gyorsan szeretnénk hűteni.