A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

​Borok a polcról: Büttner Rozé 2016

Sorozatunkban keddenként leveszünk egy-egy számunkra kedves bort a polcról, s ha már van rá alkalom, írunk kicsit a pincészetről is!

Málna, eper és még szeder is, minden mennyiségben. De mellette a citrusok is megmutatják magukat a 2016-os Büttner rozéban. Aztán ízben szintén a gyümölcsök kerülnek túlsúlyba. A savak már csendesebbek, de még simán van benne annyi, hogy nem fárad el, jól viselkedik fröccsként is. 

A Büttner Borászat küldetése a Badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Ennek eredményeként különleges minőségű  IT (Innováció & Tradíció) borokat készítenek.

A borászat egészen fiatal, 2015-ben alapították meg. 15 hektáron elterülő szőlőültetvényei a Tóti hegy déli, délnyugati és nyugati lejtőin (Hegymög-dűlő és Bodoki-dűlő) a Badacsony déli és az Örsi hegy déli és nyugati lejtőin (Öreg-hegyi-dűlő) terülnek el.

„Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél” – így a borászat filozófiája. „A nemzetközi mércét vesszük alapul, ezáltal nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy borainkban a gyümölcs-centrikusság tökéletes harmóniába kerüljön az egyedi klíma és talaj adottságaival egyaránt. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása.”

A pincészet jellegzetes logója minden palack borról visszaköszön. A griff (aminek nagysága és ereje 100 sasénak felel meg a bestiáriumok szerint, s a magas hegyekben levő aranybányákat őrzi, fészkét is arannyal béleli ki) nem véletlenül lett a logó központi eleme, hiszen az arculati koncepció kialakításánál a család címere szolgált alapul.

Tartalomhoz tartozó címkék: borok a polcról büttner