A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

​Borok a polcról: Tiffán Pincészet Rozé 2016

Sorozatunkban keddenként leveszünk egy-egy számunkra kedves bort a polcról, s ha már van rá alkalom, írunk kicsit a pincészetről is!

A Tiffán’s Pincészet az egyik legrangosabb villányi borászat, a családi vállalkozás hagyományai a múltban gyökereznek. A családi legendárium szerint a magyar szőlészet és borászat területén végzett kiemelkedő, országos jelentőségű teljesítményének elismeréseként a Magyar Bor Akadémia Életműdíját nemrég elsőként elnyerő Tiffán Ede a kilencedik generáció a családban, aki Villányban, szőlővel és borral foglalkozik. 

Rozéjuk évről évre szinte iránytű pontosságú: ress, ropogós gyümölcsbomba. Illatban meggy, eper és málna, sőt némi szeder is. A savak rendben, szinte lobognak, ízben telt, szódával remek. Bármikor!

A Tiffán’s Pincészet vezetője Tiffán Ede, akinek kivételes  szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy a poharakban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését.

„Múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk” – szól a családi hitvallás. „Ültetvényeink a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson!”

Az életműdíj nem az első szakmai elismerés, amit a családfő elsőként nyert el: 1991-ben Tiffán Ede kapta meg elsőként az Év Bortermelője címet is. A család tizedik generációját Tiffán Zsolt képviseli, s a tizenegyedik generáció is már a kijelölt, de örömmel vállalt útra tért: Zsolt a Corvinus Egyetem végzős szőlész-borász mérnök hallgatójaként diplomázott, Balázs pedig a Villányi Mezőgazdasági Szakképző Iskola borászati képzését végzi.

A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. Az ültetvényekben portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákat termesztenek. 

Tartalomhoz tartozó címkék: borok a polcról tiffán