A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

borvidék

2019. 08. 08. 09:42:42
Belistáztuk a pécsi kutatóintézet borait

Kivételes és exkluzív hírt oszthatunk meg, a Pannon Borbolt kínálatába megérkeztek pécsi szőlészeti és borászati kutatóintézet borai. Nem túlzás korszakváltásként értékelni, hogy a nagy múltú szakmai intézmény kimagasló szőlészeti eredményei mellett ezentúl a borait is megosztja ilyen formában, aminek legnagyobb nyertese a borkedvelő közönség lesz!

2019. 07. 31. 11:08:17
Magyarországi borvidékek

A magyar borkészítés évezredes múltra tekint vissza. Hosszú út vezetett a mai országos bortérkép kialakulásához, ami végleges formáját nem is olyan régen, néhány évvel ezelőtt nyerte el.  

2019. 07. 17. 12:40:05
Az Irsai Olivér jellemzői

Az Irsai Olivér nem hiába lett a magyar borivók kedvence, a nyár verhetetlen bora, és nem hiába gyűjti a rajongókat a határainkon túl. Mértékletes és hozzáértő kezek alatt illatossága az erénye, s ha komolyan veszik, a hívogató muskotályos illat mögött szép savak, szép gyümölcsök, játékos bor várja a kóstolót. Halételekhez, salátákhoz de nyári desszertek mellé is kitűnő.

2019. 05. 08. 09:24:00
A vörösbor hatása az egészségre

Mértékkel és a minőséget fogyasztva a vörösbornak csupa jótékony hatásai vannak a szervezetünkre. Segíti megelőzni többféle betegség kialakulását, jót tesz a szívnek, jobb lesz a kedélyállapotunk. És nem győzzük hangsúlyozni: csak jó bort és keveset belőle.

2019. 04. 10. 10:14:00
A vörösboros pohár jellemzői

A bor élvezetéhez elengedhetetlen a megfelelő borospohár. Ha a borfogyasztás élményét nem is teszi tönkre egy rosszul megválasztott pohár, jelentősen ronthatja azt. A gondosan kiválasztott pohár viszont nagyon is fokozhatja az élményt!

2019. 03. 20. 14:10:51
Magyar történelmi borvidékek

Magyarországon hosszú évszázadokra lehet visszavezetni a borkészítést. Bizonyított tény, hogy Pannónia területén már a római korban is több felé termeltek szőlőt, hogy aztán bort készítsenek belőle. A történelmi borvidékeink sokszor szenvedtek a történelem viharaiban, de ennek ellenére kimondhatjuk: az államalapítástól kezdve magyar földön mindig is fontos tevékenység volt a borkészítés.

2019. 03. 07. 09:00:10
Pannon Borbolt TOP 10

Összegyűjtöttük, hogy melyik tételek voltak a Pannon Borbolt legnépszerűbb borai az elmúlt időszakból! Nem pusztán a legutóbbi hat hónap vásárlásait vettük alapul, az eladásokkal összevetettük a kereséseket és érdeklődéseket is. Érdemes böngészni!

2019. 03. 06. 17:26:29
Az alkoholmentes bor

Bármennyire is ellentmondásnak tűnhet elsőre, bizony lehetséges. Mármint a fizika (és kémia) irányából megközelítve, mert valóban többféle eljárás van a borok alkoholtartalmának nemcsak csökkentésére, de teljes kivonására is. Még akkor is, ha ezzel éppen egy olyan fontos dolgot tüntetünk el, ami a bort borrá teszi.

2019. 01. 18. 12:08:04
Közeleg Vince napja, a borászok legfontosabb ünnepe

Szent Vince a szőlőtermesztők és borászok védőszentje, noha a történelmi személyiségnek sok köze nem volt a borhoz. Január 22-e viszont a borásztársadalom egyik legfontosabb ünnepe, a szőlőültetvényeken ezen a napon áldják meg a tőkéket, megjósolják, hogy milyen lesz az évjárat, és a metszés is hivatalosan kezdetét veszi.

2019. 01. 16. 11:06:37
Az olaszrizling jellemzői

Magyarország első számú bora az olaszrizling: már ami a termesztés volumenét illeti. Szinte minden borvidékünkön fellelhető, s minden magyar borok közül talán az olaszrizling fordul elő a legtöbb formákban. A remek fröccsbortól kezdve egészen a csúcsborokig sokfélét palackoznak a magyar borászok a borkedvelők örömére.