A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Bősz Adrián

– Bátán van a pincém, meg van a családunknak egy kis háza, de Szekszárdon lakom, és szekszárdi vagyok – szögezi le az elején Adrián, amikor a lokálpatriotizmusa gyökereiről kérdezzük. – Persze kicsit azért bátai is, az érzelmi kötelék elég erősen ideköt. Gyerekkorom minden nyarát itt töltöttem a nagyapámnál, akinek egyszerű nevelési módszere volt: nappal segítettem a szőlőben, utána jöhetett csak a játék. Valamikor akkor kezdődött.

Bősz Adrián kora ellenére határozott és előrelátó stratégiát épített ki, beszélgetésünk közben az az érzése támad az embernek, hogy jó húsz évre előre minden napot eltervezett a pincészetével kapcsolatban.

– Mértékkel, ésszel, de használni kell az új eljárásokat, technikákat. Lépésről-lépésre haladok, de folyamatosan. Amint lehetőség van rá, fejlesztek valamit. Nem holnapra készülök el, hosszú távra tervezek, és nem hitelből akarok építkezni.
Az alapborok valóban megalapozták Bősz Adrián hírnevét, megmutatta, hogy remek fehérborokat is lehet készíteni a Szekszárdi borvidéken, izgalmasak a vörösborok, a nemrég megjelent válogatások (mint a gólyás rajnai rizling) pedig igazi csemegék a borkedvelőknek. (Forrás: Pécsi Borozó)
További cikkek Bősz Adriánról

bősz adrián borászat szekszárdi borvidék

Rendezés:
Nézet: