A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Bottega SPA

A Bottega SPA pincészetnek négy évszázados múltja van a bor- és grappakészítés terén. A történetük a 17. században kezdődött, amikor a családi ősök még napszámosként művelték a szőlőt, és a jelenben teljesedik ki, hiszen ma már nemzetközi vállalatként az egész világon ismerik és keresik a termékeiket.

Boraik és proseccoik piacvezetők a maguk kategóriájában, a világ 132 országában érhetőek el. A családalapító Andrea 1635-ben kezdett szőlőt művelni a világ egyik legszebb részén, az észak-olaszországi Molinetto della Croda környékén. A család hagyományosan Collalto báróinak szolgálatában álltak, amikor azonban elnyerték szabadságukat, saját földön kezdtek el gazdálkodni.

A 20. század elején a család már hírnévre tett szert, mint neves szőlőművelők. Domenico Bottega például messze földön neves volt arról, hogy ránézésre megtalálta az ültetvény legszebb terméseit. A család kivetette a részét abból is, hogy a híres olasz törkölypárlat, a grappa elismert legyen: a hatvanas évekre már fajtánként szelektált, magas minőségű párlataikkal pozícionálták újra a grappát az alkoholpiacon. 

A családi lepárló hamar híressé vált, annyira, hogy a kilencvenes évek elejére kiegészítették borászati ággal is a vállalkozást, új területek vásároltak és meghatározó tényezővé váltak a boros piacon.

Büszkék arra, hogy boraikat a szőlőültetvénytől a palackig nyomon követik, a borkészítés minden fázisát gondosan felügyelik. Hisznek abban, hogy a hagyományok tiszteletben tartása mellett, a legmodernebb technológiák felhasználásával is meg tudják őrizni a szőlő természetességét. 

Területeik a grappa és a prosecco őshazájában, Velence lagúnái és a Dolomitok csúcsai között elterülő síkságon található, de vannak ültetvényeik Verona és Siena környékén is, ahol a Valpolicella és toszkán vöröseik készülnek. 

A Bottega nagyon büszke arra, hogy zöld cégként határozhatja meg önmagát. A fenntartható és környezetbarát megoldásoknak köszönhetően évente 756 tonna szén-dioxidot, 5 millió liter vizet, 500 kg vegyi anyagot „spórolnak meg”, s mintegy 50 tonna hulladékot hasznosítanak újra.