A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Brut Nature Cava - Bodegas Escudero - 91 pont ***** (Spanyolország) (0,75l)

6.190 Ft (4.874 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  91 pont ***** 
(2024 jan.)  Mit jelent ez a pontszám?

A szőlő "Grávalos" településről, a "Monte Yergától" délre, a "Cordillera Ibérica" lábánál, 700-800 méteres tengerszint feletti magasságból származik. Figyelemreméltóan magasan fekvő terület, ahol friss, kevés alkoholtartalmú, nagyon finom és elegáns aromákkal rendelkező borok készülnek. Az alapanyagot október elején szüretelik, kézzel szelektálva. A kíméletes préselés után a must első erjesztése rozsdamentes acéltartályokban történik, alacsony, 14ºC körüli hőmérsékleten. Tavasz elején, a második erjedés a palackban történik, ahol legalább 36 hónapig érlelődik.

Citromsárga szín, acélos reflexekkel. Finom buborékok kis, lassan fejlődő füzért alkotnak. Gyümölcsös aromák, ahol az alma dominál, kellemes a szájban, enyhe savakkal és jól integrálódó buborékkal. Meleg és hideg előételek, osztrigák, vadételek, friss libamáj és kaviár kísérője lehet. 

Termelő: Bodegas Escudero
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 8.253,33 Ft/l
Termék cimkék:
Bodegas Escudero