A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Brut Réserve Champagne - Taittinger - 93 pont ***** (Franciaország) (0,75l)

26.990 Ft (21.252 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  93 pont *****  
(2022 márc.)  Mit jelent ez a pontszám?

Ragyogó aranysárga színű, finom buborékokkal, míg a hab diszkrét, mégis hosszan tartó. Illata intenzív és kifejező, egyszerre gyümölcsös és kalácsos, leginkább az őszibarack, a fehér színű virágok (galagonya és akác) és a vanília aromái jelennek meg. Ez a kifinomult bor a szájban élénk, friss, az üde gyümölcsök és a méz ízének páratlan összhangjával. A Taittinger Brut Réserve kiváló aromatikus potenciállal bír, ami a 3-4 évig pincében történő érlelési idő alatt bontakozik ki.

A Taittinger Brut Réserve több, mint 35 különféle dűlőről és több évjáratból származó Chardonnay (~40%), Pinot Noir és Pinot Meunier (~60%) borok házasításából született. A Chardonnay ilyen magas aránya igen ritkának számít a nem évjáratos champagne-ok esetében, ennek valamint a pincében töltött legalább 3 éves érlelési időnek köszönhetően válik a Taittinger Brut Réserve finoman kiegyensúlyozottá.

Termelő: Taittinger
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 35.986,67 Ft/l