A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Cascina Chicco - történelmi szőlők őrzői

Enrico és Marco Faccenda, a Cascina Chicco tulajdonosai nem elégedtek meg azzal, hogy csak a családi borászat körüli földeket műveljék meg. Felkutatták borvidékszerte a  legjobb parcellákat, azokat, ahol legjobban érzi magát egy-egy, a környékre jellemző őshonos észak-olasz szőlőfajta. A Cascina Chicco kivételes hírnévre tett szert működése négy generációja alatt. Több mint 50 hektárnyi történelmi szőlőterületet művelnek Piemontban, boraikat az egész világon keresik. Canale, Vezza d'Alba, Castellinaldo, Castagnito, és Monforte d'Alba: ha ezekkel a nevekkel találkozunk egy borcímkén, biztosak lehetünk a kivételes borélményben. 

A Chiccókat mindig is "Chicu"-nak hívták szomszédaik. Az alapító Nonno Ernestótól kezdve a legfiatalabb generációig ez a becenév mindig is szimbolizálta a pincészet történetét. De jelképezi a szeretetet, a megbecsülést, a barátságot és a közösséget, amelynek a család is része.

“Van egy bizonyos fény naplementekor a szőlőben, amikor valami különlegeset érezni a levegőben. Érzed, hogy ez a pillanat más, mint a többi. Valami hihetetlenül egyedi" - szokta mesélni vendégeinek Enrico Faccenda.

A Cascina Chicco a föld, a szőlő, a borfogyasztók és a munkatársaik érdekében úgy döntött, hogy a növényvédelmet a nélkülözhetetlen szintre korlátozza. Hisznek abban, hogy a boraik előállítása közben óvniuk kell a természeti erőforrásokat, a környezetüket. Nem vegyszeres gyomirtókat alkalmaznak, a szőlősorok között zöldtrágyával dolgoznak, kíméletes módszerekkel védekeznek a kártevők ellen.

De tovább gondolkodnak a szőlőültetvények határain is: a biológiai sokféleség megőrzése érdekében mogyorófákat és erdőket vásárolnak a szőlőültetvények környezetében. Ezeknek a zöldterületeknek a gondozása és megőrzése csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását és nem mellesleg a kisállatok, madarak, rovarok és más állatfajok számára védett rezervátumként működik.

Rendezés: