A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Bor de France - Francia február a Pannon Borboltban

A votre santé! Kezdődnek a francia hetek a Pannon Borboltban, új francia tételeket mutatunk be, amelyek most érkeztek meg a webáruházunkba! Egyedi, kimagasló minőségű, jó ár/érték arányú borok és pezsgők nyolc híres francia borvidékről.

Ünneplünk a Pannon Borboltnál, örömünket a vásárlóinkkal is szeretnénk megosztani. Kimagaslóan gazdag és változatos francia borkínálat kialakításán dolgoztunk az elmúlt hónapok során, és büszkén írhatjuk le: nemcsak egy hosszú út fontos állomásához érkeztünk, de régi álmunk vált valóra. Kattintásnyi távolságba hoztunk több tucat kivételes francia bort a magyar borszerető közönség számára. 

A franciák már a spájzban vannak

Néhány évvel ezelőtt még nem volt alkalmunk állandó, stabil francia borkínálatot tartani a Pannon Borboltnál. Pedig nemcsak borkereskedőként, de borkedvelő emberként is fontosnak éreztük, hogy a világ legfontosabb boros országa legalább néhány palack bor formájában megjelenjen nálunk. 

Ez azonban rengeteg idő és energia, főleg, ha mindezt a Pannon Borbolt szelektálási kritériuma szerint képzeljük el: legyenek a borok egyediek, különleges minőségűek, biztosan beszerezhetőek és jó ár-érték arányban elérhetőek. Ráadásul valamennyi bor csak azután kerülhet be a szortimentbe, hogy átesett a személyes, szakmai vakkóstolón. 

Nagy álmunk volt, hogy a Pannon Borrégión túl is felkeressük, megkóstoljuk, és elhozzuk a legszebb borokat. Az elmúlt években sokat erősítettünk a nemzetközi kínálatunkon, több kóstolóra, tanulmányútra van lehetőségünk, könnyebben teremtődnek kapcsolatok, és a pincészetek sokszor maguktól fordulnak hozzánk.

Így nem kis büszkeséggel jelenthetjük be, hogy összesen már 8 francia régió legszebb borait találhatjátok meg a webshopban. Ráadásul arra törekedtünk, hogy ez a kínálat le is fedje az ország portfólióját. 

Igazi Bor de France, néhány érdekességgel:

a Savoie borvidék igazán picike, különleges szőlőfajtákkal (altesse, jacquère) nagyon ritkán érhető el hazánkban (G&G Bouvet)
a 8 crémant vidékből 6 már képviselteti magát nálunk, többek között olyanok mint Bordeaux (Haut Mouleyere), Elzász (Arthur Metz), és Burgundia (Moillard)

Mi az a crémant?

Crémant minden olyan francia pezsgő, ami nem a legismertebb pezsgőkészítő vidékről, Champagne-ból származik, de egyébként ugyanúgy készül, mint a champagne. Így lehet legegyszerűbben összefoglalni talán, hogy mi is a crémant. Elkészítése ugyanúgy hagyományos palackos érleléssel, a méthode traditionelle alapján történik, tehát mindegyik crémant palackba a tradicionális pezsgőkészítési módszerrel kerülnek a buborékok. A pezsgőkedvelők szempontjából nem elhanyagolható tény, hogy legtöbbször kedvezőbb árfekvésű a crémant.