A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Fókuszban Váli Péter Borászata

Új sorozatot indított idén nyáron a Pannon Borbolt. Néhány héten keresztül részletesebben bemutatunk egy-egy pincészetet, borász barátunkat, akivel régóta együtt dolgozunk. Ennek előnyeit minden vásárlónk és vendégünk élvezheti most.

"Saját örömömre"

Váli Péter húsz évvel ezelőtt, egy szép, napsütéses áprilisi délelőtt megállt a badacsonyörsi hegyoldalban a szőlőtőkék között, elnézett a Balaton felé, és amikor arcát megérintette a tó felől érkező, meleg tavaszi szellő, úgy érezte: itt neki dolga van.

Feleségével, Bogival szívós munkával, elkötelezettséggel és kitartással építették a fel a családi borászatot, apránként vásárolták meg az új területeket, mígnem kialakult a mai birtok. A hagyományos balaton felvidéki tájképhez igazodva megőrizték és felújították a régi épületeket, ma ezekben él a család, itt a pincészet és a vendéglátás központja, és a vendégeket is ezekben fogadják.

Tíz hektárról szüretelnek, elévülhetetlen érdemeket szereztek a kéknyelű, a budai zöld nagyszerűségének palackba zárásában, annak megmutatásában, hogyan és milyen csodákra képes az itteni dűlőkben az olaszrizling és a rajnai rizling. Vörösboraikban a hűvösebb, gyümölcsösebb vonal jelenik meg, remek syrah, pinot noir és persze kékfrankos tanúskodik erről.

Tartson velünk egy sétára a birtokon, ismerje meg a Váli Péter és a Válibor történetét!

Fókuszban a pincészet sorozat

A Fókuszban a pincészet sorozat ideje alatt kiemelten foglalkozunk az adott pincészettel és boraival. Nem egyszerűen egy akcióról van szó, hiszen annak érdekében, hogy a borkedvelők minél jobban megismerhessék az embert, aki a borok mögött van, riportot készítünk, kisfilmet és fotósorozatot is. A személyes élmény érdekében kóstolót, közönségtalálkozót is szervezünk: ezekről friss információkkal Facebook oldalunkon szolgálunk. 

Természetesen nem maradnak el a kedvezmények sem, hiszen a Pannon Borbolt webáruházban, a Pannon Borbolt Raktáráruházban, az Eleven vinotéka & bárban is jelentős árengedménnyel kóstolhatók meg az aktuális pincészet borai.

Külön izgalmas, hogy nemcsak a Pannon Borbolt üzleteiben kerül reflektorfénybe a borászat, hiszen partnereinknek, éttermeknek, kávézóknak és hoteleknek egyedi betétlapot és borokat ajánlunk ki.

“Ha valaki vásárol egy palack bort, nem biztos, hogy belelát, milyen emberi kapcsolatok, hosszú évek alatt kialakult közös munka van mögötte” - magyarázta Filákovity Dusán, a Pannon Borbolt vezetője, hogy mi hívta életre a Fókuszban a pincészetet. “Régóta terveztük ezt a kezdeményezést, hogy másokkal is megoszthassuk azt az élményt, amit egy-egy közelebbi figyelem tesz lehetővé.”

Ennek az élethűbb kép megismerését szolgálja riport, képsorozat és egy kisfilm is, hogy mélyebb betekintést nyújtson működésbe és filozófiába.

  • Eleven vinotéka & bár
  • Pannon Borbolt Raktáráruház
  • Pannonborbolt.hu 

A Fókuszban a pincészet korábbi része: