A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Nemcsak gyűjtőknek: újra itt a legjobb villányi franc-ok exkluzív fadobozos kiadása

A nagy sikerre való tekintettel a Pannon Borbolt idén is elhozza a Villányi borvidék legszebb cabernet franc-jait. Online vinotékánk és a Villányi borvidék egy elegáns borválogatást állított össze, aminek ott a helye minden borrajongó poharában. A díszdobozos, limitált cabernet franc gyűjtemény már elérhető a Pannon Borbolt webshopjában.

A Villányi TOP 12 Cabernet Franc borválogatás kivételes lehetőség arra, hogy egyben megkóstoljuk a Villány zászlósborának kikiáltott cabernet franc-ok legjavát. A délvidéken új otthonra talált szőlő tiszteletére rendezett konferencia a járványhelyzet miatt idén elmarad ugyan, de a Pannon Borbolt borszerető közönségének nem kell nélkülöznie a villányi borászok által kiválasztott, 12 legjobb bor alkotta gyűjteményt.

A TOP 12 cabernet franc-t vakteszten választották ki mintát nevező villányi pincészetek képviselői, a Villányi Borvidék Borbíráló Bizottságán belül működő Franc Bizottság tagjai, valamint a borvidék szaktanácsadói.

Hogy miért olyan fontos ez az egytucat bor? Mert ez a 12 cabernet franc az origója és csúcsa is a Villányi Francoknak. Egyszerre követendő példák és ünnepelendő csúcsborok, amik jól megmutatják azt, hogy mi az, amit ma a villányi cabernet franc-ról gondolnak, amilyennek a cabernet franc-t látni szeretnék. 

A borok és a válogatás rangjának megfelelően elegáns díszdobozban mindhárom villányi borkategória képviselői helyett kaptak: három classic, hat prémium és három szuper prémium bor. Az exkluzivitást erősíti, hogy több, a válogatásban szereplő cabernet franc már nem elérhető a piacon, nem egyet közülük kisebb kincsvadászat volt beszerezni.

A borok listája:

Classicus

Lelovits Tamás Pincészete Villányi Cabernet Franc 2018
Bakonyi Péter Pincéje Siklós Cabernet Franc 2018
Csányi Pincészet Teleki Cabernet Franc 2018

Premium

Agancsos Pincészet Capitalis Villányi Franc 2017
Szende Pince Kopár Villányi Franc 2017
Günzer Tamás Pincészete Bocor Villányi Franc 2017
Sauska Borászat Villányi Franc Siklós 2017
Gere Tamás & Zsolt Pincészete Villányi Franc Válogatás 2016
Ruppert Borház Villányi Franc 2016

Super Premium

Riczu Tamás Borászata Villányi Franc 2017
Gere Attila Pincészete Villányi Franc Ördögárok-dűlő 2017
Bock Pince Villányi Franc - Fekete-hegy Selection 2015