A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Tivald és Mesterünk

Tivald és Mesterünk - egy cabernet sauvignon és egy cabernet franc-merlot házasítás a szekszárdi Eszterbauer Pincészettől. Két csúcsbor egy kivételesen szép évjáratból.

A neves pincészetek szortimentjének büszkeségei az úgynevezet csúcsborok, azok a kiemelkedő tételek, amikben bizony nem csak a termőhely adottságai, a terroir, a figyelemre méltó évjárat összpontosul, hanem a borász, a borászat évtizedes tudása, tradíciói, a lényegüket adó esszencia.

Nem minden évben és nem akárhonnan szüretelt szőlőből készülnek el ezek a borok. Ez a garanciája annak, hogy a borfogyasztóhoz csak a legmagasabb minőség kerül. Hogy egy ünnepi pillanatban, különleges alkalomkor a pohárba töltve tegye még emlékezetesebbé.

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család. A tizedik generáció Eszterbauer János, aki ma gyermekeivel, illetve Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. 

Sváb és szerb gyökerekkel rendelkező dédapáik, ükapáik életében mindig kiemelt szerepe volt a szőlőnek és bornak, erről árulkodnak a családi archívum lassan 100 éves fotói. Az ősök tiszteletének jeléül a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéinken - így a Tival és a Mesterünk címkéin is. 

Tivald Cabernet Sauvignon 2017

“Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerek fejjel - helytelenül - lenéztem és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés” - osztja meg a csúcsbor nevének szép eredetét Eszterbauer János.

Impozáns megjelenés, sűrű textúra jellemzi. Ünnepi alkalmakhoz tudjuk csak elképzelni, hogy a legszebb pillanatokat tegye még rangosabbá. A cabernet sauvignon szépen mutatja meg magát. Tele van szederrel és áfonyával, meg étcsokoládés, és egy kis konyakos meggy. Határozott tanninok, bors és édes fűszerek. Érett, tartalmas, erőteljes anyag, dús lecsengéssel. Még érlelésre is eltehetjük nyugodtan.

A Tivald Cabernet Sauvignon 2017-es évjárata több borversenyen szerzett már elismerést, Aranyérmet kapott többek között a Szekszárdi Borverenyen, a párizsi Vinalies Internationales borversenyen és a Berliner Wine Trophy-n is.

 

 

Mesterünk Cuvée 2017

“A címkén látható, hatvanas években készült fotón Vesztergombi József, közismert nevén “Szöszke Sógor” (nagyapám sógora) szerepel, aki Pálinkás Laci borászunk nagyapja és tanítómester volt. Emlékeink szerint nagyszerű borokat készített, pincéjében mindig rend volt és tisztaság.”

Elegánsan jelenik meg a pohárban. Nagyon összetett, komplex borral van dolgunk, ez az első pillanatban egyértelművé válik. Határozott savak vezetik, de mégis, igazán kedves tud maradni. Mély és hosszú korty jellemzi. A hordóhasználat nem túlzó, megvan hozzá a test. A végeredmény egy letisztult, feketebogyós gyümölcsökkel teli, szinte harapható sűrűségű bor. Vanília, pici csoki és kókusz villan ki az ízek boldog hömpölygéséből. Betölti az érzékeket. Nagy és kivételes bor, jeles ünnepnapokra!

Ez Szekszárd válasza a klasszikus bordeaux-i házasításra. És valóban: a Mesterünk Cuvée 2017 csak a legelitebb rangsorban említhető, ékes példája a szekszárdi terroir világklasszisának. Ezt igazolják a Bordeaux-ban, Brüsszelben, Párizsban, Londonban és a hazai VinAgorán gyűjtött sikerek.