A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

VinAgora 2020 - Kóstold meg a díjazott borokat!

A VinAgora Magyarország legismertebb nemzetközi borversenye. Tagja a legmagasabb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek. A palackokra kerülő VinAgora érem hitelessége garancia a kivételes minőségre.

Az idén nyáron megrendezett a 21. versenyen mintegy 800 beérkezett mintát bírált az 50 fős nemzetközi, szakmai zsűri. Az idei mezőny meglehetősen kiegyensúlyozott volt, az elmúlt évekhez hasonlóan a beküldött tételek kiemelkedőnek bizonyultak.

A bizottságok meglehetősen sokszínűek. Minden egyes bizottság öt-hét elismert kóstolási szakértőből áll. A szervező ország legfeljebb három tagot jelöl egy-egy bizottságba, a többi külföldi tagja más-más országból érkezik.

A díjak többlépcsős, konszenzusos, ideális körülmények között zajló értékelések eredménye. A bírálat eredményeképpen idén kiosztottak 6 Champion díjat, 7 nagyarany-, 140 arany- és 94 ezüstérmet. Elismerték a legjobb magyar fajtaborokat, a legjobb külföldi tételeket, valamint a legeredményesebb termelőket is különdíjak formájában.

Az elmúlt évek tapasztalatai, a bizottság összetétele és az esemény lebonyolításának profizmusából kifolyólag méltán nevezhető a legrangosabb hazai borversenyek egyikének. Nem véletlen, hogy a megszerzett medálokat a borászatok büszkén teszik fel palackjaikra.

Mi, a Pannon Borboltnál mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a kóstolásra és pontozásra. Célunk, hogy a vásárlóinkhoz, csak a legszebbnek tartott tételek jussanak el, amelyek forgalmazását büszkén vállaljuk. Az évről-évre megrendezett borversenyek is minket igazolnak, rendre nagyon hasonló pontszámok és minősítések születnek a mi zártkörű kóstolóinkon is. Ez számunkra is egy elismerés és szakmai visszaigazolás, miszerint a fogyasztóink bátran bízhatnak választásainkban.

Az idei VinAgora díjesője után megragadtuk a lehetőséget, hogy összeszedjük a már általunk forgalmazott, arany- és nagyaranyéremmel díjazott borokat, valamint elkezdtük még néhány tétel beszerzését is. A nyertes borokra továbbá 10% kedvezményt biztosítunk augusztus végéig.