A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

CLAROR Paratge Qualificat Can Prats 2015 - Vins El Cep - 97 pont ***** (Spanyolország) (0,75l)

19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Menny.:
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  97 pont *****  
(2023 júl.)  Mit jelent ez a pontszám?

A CLAROR a tisztaság szinonimája; ez a cava esszenciája, a maximális kifejeződése. A világ első biodinamikus cavája!

A szőlő a Paraje de Can Prats válogatott, öreg tőkéiről származik, amely a Costers del Anoia régió legkiemelkedőbb része. Az 5,5 hektárnyi területről származó, biodinamikusan termesztett szőlőt a legoptimálisabb érettségi és savassági szinten szüretelik. A Xarel-lo Can Pratsból 1960-as, a Macabeo és a Parellada Can Castanyból 1969-es telepítésű szőlőtőkékről érkezik.

A 2015-ös tavasz hűvösen indult, májusban kezdődött a hőség, és június végére még jobban fokozódott. Ez a hőmérséklet és a júliusig tartó nagyon nagy szárazság szélsőségesen magas hőmérsékletet eredményezett a növényzet fejlődéséhez. A mezőgazdasági év során nagyon kevés, a meleg ősz alatt viszont jelentősebb csapadék áztatta az ültetvényeket. A válogatott kézi szüretet követően az alapanyag alacsony nyomású préseléssel, kíméletesen lett feldolgozva. Az egyes fajták erjesztése kis tartályokban, ellenőrzött hőmérsékleten, saját élesztőkkel történt. Az alapbor 2 hónapot hordókban töltött, majd több mint 48 hónapig tartott a palackos érlelés.

Biodinamikus cava egyedi személyiséggel. Finom és tartós buborékok. Illatában tiszta és friss, nagy aromatikus komplexitást mutat, almára és pirított mandulára emlékeztető jegyekkel. Ízében nagyon elegáns, az ásványos jegyek és a frissesség jó egyensúlyával, szép savakkal és széles, tartós lecsengéssel.

Termelő: Vins El Cep
Elérhetőség: Nincs raktáron
Egységár: 26.653,33 Ft/l
Termék cimkék:
Vins El Cep