A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Clos Gelida 4 Heretats Gran Reserva Brut Nature 2018 - Vins El Cep - 93 pont ***** (Spanyolország) (0,75l)

7.590 Ft (5.976 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  93 pont *****  
(2023 júl.)  Mit jelent ez a pontszám?

A Vins el Cep nagy klasszikusa. Karakter és elegancia. Négy birtok és négy fajta, Xarel-lo alapon. Tudásuk és tapasztalatuk gyümölcse, birtokaik hű tükörképe.

Az egyes fajtákhoz a legjobb szőlőültetvényeket választották ki. Macabeo a Can Simón birtokról, a Pinot Noir Can Pratsból, Sant Llorenç d'Hortonsból, a Xarel-lo a Can Castanyból és a Chardonnay Can Miquelből, Can Gelidából, Espiells kiváló övezetéből 1955 és 1990 között telepített tőkékről.

Szigorú kézi szüret, kíméletes feldolgozás, préselés alacsony nyomáson. Kis tartályos erjesztést követően 40 hónapos palackos érlelés. Szalmasárga szín, vonzó arany árnyalatokkal. Illatában tiszta és friss, kiegészülve az érlelés során kialakult almás-péksüteményes vonallal. Ízében finom, apró  és tartós buborékok köszöntenek. Belekortyolva egy nagyon finoman elegáns, kiegyensúlyozott tétellel találkozhatunk. Visszaköszönnek a már az illatban is tapasztalt almás és süteményes jegyek. Az élmény egy nagyon hosszú és krémes lecsengéssel teljesül ki igazán. 

Termelő: Vins El Cep
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 10.120,00 Ft/l
Termék cimkék:
Vins El Cep