A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Délután Villányi Franc 2020 - Szemes - 90 pont ***** (0,75l)

23.990 Ft (18.890 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont *****
(2023 nov.) Mit jelent ez a pontszám?

A "Délelőtt" és a "Dél" borsorozat bemutatkozása után Szemes József megadja nekünk végre a választ, hogy mit szán egy tartalmasabb "Délután"-ra.

Testes, koncentrált, játékos gyümölcsös jegyekkel rendelkező, a villányi terroirt szépen bemutató tétel. Zárt, körfejtés mellett héjon áztatva történt az irányított erjesztés. Préselés nélkül csak is szín lé leválasztással került hordóba, hordóban történt az almasav bontás finom seprőn tartva. Hordós érlelés fél évig első töltésű 225l-es magyar tölgyfából készült medium pörkölésű barrique hordóban, majd újabb fél évig 225l-es teljesen új, magyar tölgyfából készült medium pörkölésű barrique hordóban történt. Hordó szelekció után ászokhordóban lett egalizálva és kezelve. A palackozás után egy évig palackos érlelés.  A szőlő termés a Remete, Jammertál és Kopár-dűlőből származik. Sötét, masszív, erőteljes és hosszú korty, mely után a szánkban az érett gyümölcsök és az elegáns hordó ízkavalkádja hosszan kitart.

Termelő: Szemes József
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 31.986,67 Ft/l
Termék cimkék:
szemes józsef villány