A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Domaine du Chapitre

"Birtokunk Villeneuve-lès-Maguelone szívében található, 10 km-re délre Montpellier-től, Languedoc-Roussillonban. A cserjés és a tenger között, a terroir mediterrán identitásával összhangban 35 hektáron termesztünk szőlőt és 5 hektáron olajfákat. Szőlészetünk a hagyományos helyi fajtákra ─ Grenache, Syrah, Mourvèdre ─ és az újabb fajtákra ─ Merlot, Petit-verdot, Viognier ─ épül. Mellette egyediségünk a környéken nagyrészt abban rejlik, hogy kevéssé ismert fajtákkal is foglalkozunk. A Domaine du Chapitre valóban az olyan új fajták bölcsője, mint a Marselan, a Caladoc, az Aranel és a Chasan. Ennek a sokszínűségnek köszönhetően ma már fehér-, vörös- és rozéborok széles választékát tudjuk kínálni. Az 5000 olajfából álló parcellánkon különböző fajtákból származó "extra szűz" olívaolajat termelünk: Picholine, Rougette, Cayon, Arboussane, Arbequine...

Birtokunk eredete pedig történelmileg a Maguelone püspökséghez kötődik, mivel pontosan azon a helyen, ahol egy régi apátsága állt, a 19. század elején két, a languedoc-i borarchitektúrára jellemző borospince is épült..."

Rendezés: