A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Eberhardt Pincészet

Eberhardt György a Pécsi borvidék keleti végén dolgozik, s évtizedek óta a mohácsi borkészítés egyik megkerülhetetlen figurája. Pályája a Vaskapu Pincészetnél kezdődött, majd 1993-ban saját borászatot alapított. Mohácson kétségkívül az egyik legnagyobbat, legkomolyabbat. 

A családi birtok központja a Jenyei-hegy, a tengerszint felett 180 méterrel. Dél-délnyugati fekvésének köszönhetően remek a panoráma a Dunára. a pincészet 10 hektár szőlőültetvény közepén található, ahogy a fehér és kék szőlők aránya is megoszlik.

A mohácsi termőhelyet a folyó közelsége, a talaj, az éghajlat teszi igazán különlegessé. Az időjárás kíméletes és a borkészítésnek remek, nem véletlen, hogy még a szőlőnek oly kényes cirfandli is remekül érzi itt magát. 

Eberhardt Györgyöt nemcsak a borfogyasztói becsülik meg. Mohácsi borász kollégája, Horváth Zoltán például azt meséli, egy külföldi delegációnak tolmácsolt, amikor először kóstolta az Eberhardt-féle cabernet franc-t, és ez volt az a pillanat, amikor eldöntötte, ő is bort akar készíteni.

A lelkesedés egyébként érthető, mert Eberhardt György nemcsak szívélyes vendéglátó, de évről-évre csak remek borokat kínál. A cabernet franc-ja simán megállja a helyét a villányi nagy cabernet-k mellett, plusz ahogy a többi bora esetében, ár-érték arányban szinte verhetetlenek. Olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot és pinot noir van még javarészt a szortimentben, a borivók nagy örömére. 

Rendezés: