A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Ég és föld között (Super Premium Villányi Franc) 2019 - Ipacs Szabó - 92 pont ***** (0,75l)

10.790 Ft (8.496 Ft + ÁFA)
Menny.:
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  92 pont ***** 
(2023 szept.)  Mit jelent ez a pontszám?

A darázsölyv a magasban szárnyal, de a földből táplálkozik. Magasra törve köröz az égen, de újra és újra vissza kell térnie, hogy a földből kaparja ki a betevő falatot. Azóta is ez a szimbolika vésődött belém: Végtelen körforgás ég és föld között. Mint a bortermelő, aki a földből él, a földdel dolgozik, s a szőlőből bort készít, ami megemeli a lelkünket, szellemünket. Az Ég és föld között szimbolika nem csak a birtok filozófiája, hanem egy régóta elképzelt bor elnevezése is, ami végül egy 2019-es szuper prémium Villányi Franc-ként született meg. Ritka, hogy a név már a megszületés előtt megvan, már kezdetektől a kartonra is felkerült.

10 éve erre a borra készültem. A legjobb évjárat legszebb hordós tételei. A földi munka gyümölcse, ami az égbe emel. Lehetetlen a tökéletest elérni, de most végre a név mögé, a palackba került az a bor, ami legmagasabbra, az égig igyekszik nyújtózni, s visszaadni azt a „maximumot”, ami a természet körforgásában eddig szembenézett velem.

Termelő: Ipacs Szabó Birtok
Elérhetőség: Nincs raktáron
Egységár: 14.386,67 Ft/l
Termék cimkék:
ipacs szabó