A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Év végén bezár az Amazon online borboltja

Év végén bezár az Amazon online borboltja

Persze azért továbbra is lehet bort venni a egyik legnagyobb amerikai, online kereskedelemmel foglalkozó cégtől.

 

A magyarországi borfogyasztókat különösebben nem fogja összetörni a hír, hiszen az Amazon itthon egyelőre még nem elérhető. Viszont ahol a szolgáltatást biztosította, az Amazon Wine lelkes rajongótábort gyűjtött össze. Ők 2017 végéig élhetnek még a lehetőséggel, utána már csak az online bolt többi árujához hasonlóan vehetnek bort. 

Az Amazon Wine öt évig működött, és kifejezetten azzal a szándékkal hozták létre, hogy a borászatok és borkereskedők az Amazon.com-on keresztül értékesítsék boraikat, saját kis amazonos webshopokat működtetve.

A cégbirodalom azonban most levélben értesítette felhasználóit, hogy a továbbiakban nem biztosít piaci lehetőséget a kiskereskedőknek, s bezárja az Amazon Wine szekciót. Aki viszont csak innen szerezte be borait, a jövőben az Amazon Fresh, a Prime Now és Whole Foods Markets elektronikus polcain keresgélhet. 

Az Amazon hivatalosan nem kommentálta a döntést, aminek voltak már jelei. A saját kiskereskedelmi, élelmiszer profilú oldalak indításával, hasonló cégek felvásárlásával sejteni lehetett, hogy az Amazon ilyen szándékot fontolgat magában. Egyes netes vásárlással foglalkozó szakértők szerint ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett az online bevásárlás piaca, ami kihatással volt a bor- és sörvásárlásra is, ezért az Amazon minél inkább saját maga oldaná meg az értékesítést, kvázi borkereskedővé válva. 

Amit az Amazon nem tartott izgalmasnak, arra az eBay rögtön lecsapott: ők tavaly indították el az amerikai piacra szánt boros kiskereskedőknek szánt részlegüket, de Angliában is tovább erősítették online boros pozíciójukat. 

(VIA Decanter)

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin külföld hírek